The error on is bugging me in my asp.net mvc5 razor views.

Many of similar errors were solved by fixing the web.config under Views folder, but in my case it did not help. I tried to create a new project and copy the web.config to my project, but no effect.

The project compiles and even runs fine, but all my views display this error in the vs editor and thus, intellisense and such are not working. Even _ViewStart.cshtml is complaining about 'Layout' not existing so the whole project is affected.

What else can I check, other than the Vies/web.config?

I'm using VS 2015 ultimate.

I know some will want to see the web.config so here it is:

<?xml version="1.0"?>

<configuration>
  <configSections>
    <sectionGroup name="system.web.webPages.razor" type="System.Web.WebPages.Razor.Configuration.RazorWebSectionGroup, System.Web.WebPages.Razor, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
      <section name="host" type="System.Web.WebPages.Razor.Configuration.HostSection, System.Web.WebPages.Razor, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" />
      <section name="pages" type="System.Web.WebPages.Razor.Configuration.RazorPagesSection, System.Web.WebPages.Razor, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" />
    </sectionGroup>
  </configSections>

  <system.web.webPages.razor>
    <host factoryType="System.Web.Mvc.MvcWebRazorHostFactory, System.Web.Mvc, Version=5.2.3.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" />
    <pages pageBaseType="System.Web.Mvc.WebViewPage">
      <namespaces>
        <add namespace="System.Web.Mvc" />
        <add namespace="System.Web.Mvc.Ajax" />
        <add namespace="System.Web.Mvc.Html" />
        <add namespace="System.Web.Optimization"/>
        <add namespace="System.Web.Routing" />
        <add namespace="MyWebProject" />
      </namespaces>
    </pages>
  </system.web.webPages.razor>

  <appSettings>
    <add key="webpages:Enabled" value="false" />
  </appSettings>

  <system.webServer>
    <handlers>
      <remove name="BlockViewHandler"/>
      <add name="BlockViewHandler" path="*" verb="*" preCondition="integratedMode" type="System.Web.HttpNotFoundHandler" />
    </handlers>
  </system.webServer>

  <system.web>
    <compilation>
      <assemblies>
        <add assembly="System.Web.Mvc, Version=5.2.3.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" />
      </assemblies>
    </compilation>
  </system.web>
</configuration>

Related posts

Recent Viewed